Primăria Dr. Tr. Severin câștigă definitiv procesul cu firma care trebuia să construiască centrala termică

Instanța de judecată face lumină în litigiul dintre primăria Drobeta Turnu Severin și firma Alfa Ground Solutions, societate ai cărei reprezentanți ar fi trebuit să construiască o nouă centrală termică pentru oraș. Judecătorii Curții de Apel Craiova au consultat toate documentele, iar în final au dat verdictul- reprezentanții primăriei Drobeta Turnu Severin au avut dreptate atunci când au cerut rezilierea contractului cu firma care trebuia să construiască noul modul termic. Decizia instanței deschide o nouă perspectivă în ceea ce privește asigurarea agentului termic în sistem centralizat pentru locuitorii orașului, căci, acum se poate demara o nouă licitație pentru construcția unei termocentrale:

 

”Faptul că municipalitatea a câștigat acest proces, dovedește că decizia de încetare a contractului cu firma Alfa Ground Solutions a fost una corectă. Instanța a obligat această societate să plătească primăriei despăgubiri în valoare de 19 milioane de lei. Hotărârea de astăzi a instanței este definitivă. Începând din acest moment putem demara o noua licitație pentru găsirea unei noi surse de încălzire a orașului” a scris pe contul său de facebook primarul Severinului, Marius Screciu.

Demersurile pentru rezilierea contractului cu Alfa Ground Solutions au început în luna februarie a anului trecut, asta după ce, termenul final de punere în funcțiune a noii centrale a expirat. Prin contract Alfa Ground Solutions SRL își asumase ca termen de predare a investiției 2 februarie 2017.

 

Voica Briceag

7,166 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.