Primăria Severin a început ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar

Primăria Severin a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Primăria avertiza cetățenii municipiului încă din luna februarie referitor la aceste dermersuri:”Am luat act de hotărârea Guvernului prin care s-a revenit la posibilitatea ca mașinile parcate neregulamnetar să fie ridicate. Este o decizie a Guvernului României pe care noi, am aprobat-o.” declara primarul municipiului Dr. Tr. Severin, Marius Screciu, la momentul respectiv.

Astfel că, de mai bine de o săptămână, mașinile au început să fie ridicate în municipiul Drobeta Turnu Severin. Pe lângă amenda dată de Poliția Locală pentru parcare neregulamentară, șoferii vor fi nevoiți să scoată din buzunar mult mai mulți bani pentru a-și recupera mașina.

Potrivit noilor reglementări din HG nr. 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, „vehiculele parcate sau staţionate neregulamentar vor fi transportate pe platforme în locuri special amenajate şi se vor afla în paza administratorului drumului public sau, după caz, a administraţieipublice locale pe toată perioada depozitării.”

„Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare”, se arată în Hotărârea de Guvern.

Autoturismele ridicate vor fi restituite doar după ce proprietarii vor face dovada achitării tarifului pentru operaţiunile de ridicare şi depozitare, în baza unor documente care să ateste că sunt deţinătorii acestora.

Ridicările de autoturisme parcate neregulamentar fuseseră declarate ilegale printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din luna mai 2015, care a admis un recurs în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi a decis că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate sau oprite pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

 

IMG-20170527-WA0000

 

 

 

10,406 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.