Primarii din Mehedinți, informați cu privire la noi posibilități de finanțare

În această dimineață,  primarii din comunele mehedințene au fost chemați  la sediul Instituției Prefectului județului Mehedinți, pentru a participa la o întâlnire  cu conducerea Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud-Vest Oltenia.  Întâlnirea a avut ca scop informarea primarilor cu privire la deschiderea unei noi sesiuni de depunere pentru Sub-Măsurile: 7.2 – Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – drumuri comunale și 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice.

Dorel Stăicuț, directorul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Sud-Vest Craiova, i-a îndemat pe primari să ia cât mai repede măsuri și să se pregătească pentru a depune proiecte: Se lansează a treia sesiune pe două măsuri: 4.3 – Drumuri de exploatație agricolă și 7.3. – Drumuri comunale. Astfel, primarii pot accesa fonduri atât pentru realizarea de noi drumuri de exploatație agricolă care au rolul de a sprijini agricultorii dar și pentru asfaltarea drumurilor comunale sau ulițele sătești. Proiectele au o valoare de 1 milion de euro. Pentru a depune proiecte, primarii trebuie să întomeaască o cerere de finanțare și să aibă un studiu de fzabilitate. Dacă sesiunea demarează la începutul lunii decembrie, ei trebuie să aibă pregătită documentația până la sfârșitul lunii decembrie”. 

dsc_0127

Primarii sunt de părere că termenul este foarte scurt și, în plus, se plâng că nu au banii necesari pentu întocmirea studiilor de fezabilitate. Președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, i-a asigurat însă că instiuția pe care o reprezintă îi va sprijini: ”Știu că sunt multe localități care nu au posibilitatea financiară să întocmească un studiu de fezabilitate. Primarii trebuie să contracteze cât mai repede studiile de fezabilitate, chiar dacă nu au acum banii necesari, deoarece în momentul în care vom avea bugetul pe anul 2017, le vom asigura banii pentru aceste studii. Este foarte important să nu piardă nicio zi, începând de astăzi.”

Sub-Măsurile: 7.2 – Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – drumuri comunale și 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice fac parte din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

dsc_0123

3,574 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.