Proiectul de reabilitare a bazinului de înot – stadiul actual al investiţiei

Inaugurat în anul 1989, bazinul de înot a ajuns în momentul de faţă într-o stare avansată de degradare. Activitatea sportivă a fost sistată în 2009, din cauza acoperişului aflat în pericol de prăbuşire. Bazinul de înot din Drobeta-Turnu-Severin se pare însă că nu va mai sta mult timp pe sec şi va fi redat circuitului sportiv. Banii vor veni de la Guvernul României prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii.

bazin1

Consilierii judeţeni din Mehedinţi au aprobat încă de la începutul anului trecut, prin hotărâre de Consiliu Judeţean, predarea amplasamentului bazinului de înot către Compania Naţională de Investiţii SA: “Având în vederea mărirea plafonului de investiţii  referitoare la obiectivul „Reabilitarea în vederea reintroducerii în circuitul public a bazinului de înot din municipiul Drobeta Turnu Severin, Judeţul Mehedinţi”,  Compania Naţională de Investiţii SA a eleborat documentaţia tehnică de avizare a lucrărilor de intervenţii. Acesta se află acum în procedura de evaluare. Aşteptăm finalizarea procedurii de evaluare şi aprobare de către Conimisa Tehnico- Economică a Companiei Naţionale de Investiţii SA. Pasul următor îl reprezintă scoaterea spre licitaţie a contractului de proiectare şi execuţie. Este un proiect frumos, un proiect necesar mehedinţenilor. Bazinul de înot va fi renovat în totalitate, va fi dotat şi utilat în aşa fel încât să poată fi redat mehedinţenilor. Din partea Companiei Naţionale de Investiţii SA avem siguranţa că îşi dau tot interesul în vederea demarării acestui important obiectiv pentru judeţul Mehedinţi. În continuare noi vom veghea investiţia şi vom asigura tot sprijinul necesar.” a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

44

În acest moment, toată documentația care ține de Consiliul Județean Mehedinți și de departamentele din interiorul acestuia a fost finalizată: ”În vederea realizării acestui obiectiv atât de important pentru cetățeni cât și pentru sportul de performanță, toate avizele necesare pentru întregirea documentației au fost luate și toți pașii care țin de Consiliul Județean Mehedinți au fost făcuți.”, a declarat Alin Chirilă, director executiv adjunct în cadrul Consiliului Județean Mehedinți.

bazin2

Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A derulează programe de investiţii în cadrul „Programului naţional de construcţii de interes public sau social.” În cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social există următoarele subprograme:

 • Săli de sport
 • Complexuri sportive
 • Aşezăminte culturale
 • Bazine de înot
 • Lucrări în primă urgenţă
 • Patinoare artificiale
 • Reabilitare blocuri de locuinţe situate în localităţi din zone defavorizate
 • Instituţii de învăţămât superior de stat
 • Unităţi sanitare din mediul urban
 • Săli de cinema

Obiectivul subprogramului BAZINE DE ÎNOT este reabilitarea bazinelor de înot existente, finalizarea structurilor începute şi construirea de bazine de înot. În cazul bazinelor noi se pot realiza trei tipuri de obiective, după proiecte pilot şi anume:

 • bazin didactic de înot
 • bazin de polo (inclusiv un bazin didactic pentru antrenamente)
 • bazin olimpic (cu 10 culoare şi un bazin didactic pentru antrenamente)

În perioada 2009 – 2015, Compania a reuşit să finalizeze 18 bazine de înot.

 

 

 

 

11,958 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.