Protest spontan la Tribunalul Mehedinţi. Grefierii au întrerupt lucrul şi protestează în faţa instituţiei

Este protest spontan la Tribunalul Mehedinţi declanşat vineri dimineaţă de grefierii care au întrerupt activitatea şi au manifestat în faţa curtea instituţiei. Fotografii de la potest au ajuns şi pe adresa redacţiei descoperamehedinit.ro. În faţa instanţei severinene sunt peste 50 de grefieri care au declanşat greva de avertisment, conform unui comunicat remis pe adresa redacţiei:

protest-grefieri

„Pentru recunoașterea, apărarea drepturilor și intereselor categoriei profesionale a grefierilor, grefieri arhivari și registratori, grefieri statisticieni și grefierii documentariști din cadrul instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea, întrerupem activitatea în data de 07.10.2016 între orele 10-13, prin protest spontan în toate orașele din țara, în față sediilor instanțelor sau parchetelor, atât grefieri de instanțe cât și cei din cadrul parchetelor”, arată Asociația Grefierilor din România, într-un comunicat.

protest-grefieri-2

Scopul acestor manifestări constituționale și legale este determinat de necesitatea îmbunătățirii situației profesionale și economice a grefierilor, parte esențială a sistemului judiciar, se mai arată în comunicatul de presă.

Voica Briceag

4,135 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.