Protestul salariaţilor A.P.I.A.! Vezi cine sare în apărarea angajaţilor Ministerului Agriculturii

Salariaţii Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură au protestat față de legea salarizării și modificarea codului fiscal. Angajaţii sunt nemulțumiți că de la 1 ianuarie veniturile lor vor scădea considerabil, cu sume cuprinse între 700 și 2800 de lei. În plus, au constatat că angajații APIA din structura centrală au salarii chiar și cu 40% mai mari, deși, spun manifestanții, muncesc mai puțin.

Ministrul Daea, prezent la Cluj Napoca în cadrul Caravanei ”Alege Oaia”, a avut un mesaj pentru angajații APIA, a căror nemulţumire nu pare sau nu vrea să o înţeleagă:

 

(…)Cei care se află la APIA și care trebuie să ducă banii la fermieri pentru că este agenție de plăți și primul lucru pe care trebuie să îl conștientizeze când intră în biroul de lucru, este plătit remunerat, de către rezultatele economice ale rețelei, să se gândească în primul rând că a venit sî plătească cuiva, ceva. Le spun tot timpul fermierilor români că nu trebuie puși pe drumuri ci o singură dată atunci când depun cererea unică pentru accesarea subvențiilor!”, a arătat ministrul agriculturii.

Surpriză însă, căci salariaţii A.PI.A. au de partea lor o voce fermă, puternică şi recunoscută la nivel naţional. Fermierul mehedințean Cornel Stroescu a făcut publică o declarație de susținere a funcționarilor agenției de plăți și a criticat comportamentul șefului de la Agricultură față de aceștia. Fermierul mehedințean, Cornel Stroescu, fost președinte al Camerei Agricole Naționale, a spus că, în acest război pentru ministru sunt importante doar ”imaginea și orgoliul”:

”Contează pentru Daea și alți lideri că oamenii din cadru APIA lucrează 16 ore pe zi, 30 de zile din 30 pe lună? Oare este corect și mai ales legal? Pentru ei, cei care îi conduc, nu contează, pentru cei “mari” sunt mai importante imaginea și orgoliul și acesta este doar un punct de vedere al meu, făcut prin observație, dar nu doar personală”, a arătat Stroescu într-o declarație pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro.

 

Voica Briceag

 

4,045 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.