Recepție finală pe Drumul Județean Vrata-Cujmir

Sectorul de drum de aproximativ 7 kilometri care unește localitățile Vrata și Cujmir era unul de coșmar pentru toți șoferii. Mai nou, drumul începuse să fie evitat chiar și de bicicliști și de cei care mergeau cu căruța. Gropile erau imposibil de evitat, iar primăria nu a avut niciodată bani suficienți să-l reabiliteze. Rezolvarea a găsit-o președintele Consiliului Județean care a preluat sectorul de drum în adminsitrarea drumurolor județene și l-a asfaltat complet:

”Acum l-au asfaltat și e bine. Era praf înainte. Groapă lângă groapă. Nici măcar cu căruța nu puteai să mergi pe el. Acum e bine. Nici nu mai credeam că trăiesc să îl văd asfaltat” a spus un locuitor al comunei Vrata.

Ani de-a rândul reprezentanții primăriai Vrata au căutat o soluție să asfalteze drumul:

”Drumul era praf, nu a fost reabilitat de ani de zile. Asfaltarea lui, pentru comunitatea noastră și Gârla Mare, Salcia, Cujmir, este cea mai mare realizare. Noi, primăria, nu am fi putut asfalta acest drum niciodată. Singurii care puteau să ne ajute erau cei de la Consiliul Județean. Toată lumea trece pe aici. Este cel mai scurt drum spre Turnu Severin, spre Vînju Mare. Tot respectul pentru domnul președinte și pentru Consiliul Județean” a spus la recepția lucrării Stelică Pescaru, viceprimarul comunei Vrata. 

Recepția finală a tronsonuluI de drum s-a făcut în prezența dirgintelui de șantier, a construtorului și a beneficiarilor, iar documentele au fost semnate doar când totul a fost ca la carte:

”Foarte mulți oameni cunoșteau starea groaznică a acestui drum, Vrata –Cujmir, care până anul trecut era drum comunal și pentru asfaltarea căruia nu erau niciodată bani suficienți la primăria Vrata sau la primăria Cujmir. Am găsit soluția juridică și am preluat drumul în administrarea Consiliului Județean, iar în vara anului trecut a început reabilitarea drumului pe un sector de 6,72 kilometri” a spus Aladin Georgescu, Președintele Consiliului Județean.

Proiectul de asfaltare a sectorului de drum care are o lungime totală de  6,72 kilometri a fost finanţat de către Consiliul Judeţean Mehedinţi, iar proiectul de investiții a avut o valoare de aproximativ 4.500.000 lei. La finalizarea lucrărilor, drumul s-a lăţit cu 50 de centimetri şi este mărginit de rigole.

Voica Briceag

4,080 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.