Revin ninsorile. ANM a instituit cod galben de ninsoare în Mehedinți

Începand de marti seara, de la ora 22.00, judetele Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti intră sub Cod galben de ninsori.
Astfel, potrivit meteorologilor, incepand de marti, ora 20.00, pana pe 15 februarie, ora 15.00, precipitatiile vor fi in extindere, dinspre sud-vest si vor cuprinde toata tara.
In sudul si in estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp si pe spatii restranse, in special la deal si la munte, peste 25…30 l/mp. In Dobrogea va ploua, in Campia Romana vor predomina ploile, in Campia de Vest se vor semnala precipitatii mixte, iar in restul tarii vor fi mai ales ninsori.
Se va depune strat de zapada, local consistent in zonele montane si submontane, iar in a doua parte a intervalului si in Moldova.
Incepand din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitatiile vor fi in restrangere catre est-nord-est.
Vantul se va intensifica temporar in majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h in sud, in centru si in est, iar la munte peste 70¬80 km/h, astfel ca ninsoarea va fi viscolita, iar vizibilitatea scazuta.
Vor fi conditii pentru depuneri de polei sau ghetus.
Voica Briceag

10,016 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.