S-au alocat bani pentru reapararea drumurilor. Cât au primit comunele

Judeţul Mehedinţi a primit 12.468.000 lei de la Guvern pentru repararea drumurilor comunale şi judeţene. Către toate primăriile din Mehedinţi s-au transmis solicitări cu privire la fondurile necesare pentru repararea drumurilor, iar după centralizarea acestora, sumele fost reparatizate în cadrul unei şedinţe de Consiliu Judeţean.

Cea mai mare sumă de bani a primit-o comuna Şimian condusă de primarul Constantin Truşcă. Unităţii administrativ teritoriale i-au revenit 500.000 de lei, bani pe care îi va folosi pentru turnarea unui strat de asfalt pe DC 21 şi pentru modernizarea mai multor străzi în satele Ergheviţa şi Poroina.

lucrari

Oraşul Vînju Mare a primit suma de 410.000 lei pentru modernizarea uliţei nr. 1 Oreviţa Mare – Vînju Mare. 400.000 leo a primit şi oraşul Baia de Aramă pentru  modernizarea a 9 drumuri săteşti şi pentru reablitarea a cinci străzi din oraş.

Comuna Punghina a primit 400.000 de lei pentru modernizarea a două drumuri comunale din satele Drincea şi Măgurele.

Sume de bani mai mici a primit administraţia comunei Bala-200.000, dar ;i unit[‚ile administrativ tertoriale din Balta-200.000 şi Bîlvăneşti 100.000 lei.

poza 1

Consiliului Judeţean Mehedinţi i-a fost, de asemenea, alocată suma de 5.050 mii lei în baza rectificării bugetului de stat pe anul 2015, O.G. nr.47/2015, pentru achitarea arieratelor comunelor şi pentru cofinanţarea de proiecte de dezvoltare locală sau proiecte de infrastructură, bani care au fost distribuiţi primăriilor din judeţ.

În cadru ultimei şedinţe de consiliu judeţean s-a dezbătut şi rectificarea bugetului propriu al judeţului şi a listei de investiţii cu obiective finanţate prin POR pentru anul 2015, precum şi trecerea în administrarea Consiliului Județean Mehedinţi a Şcolii generale I-IV şi a terenului aferent aflat în domeniul public al comunei Podeni şi administrarea Consiliului Local Podeni, în vederea reabilitării şi transformării în tabără de cercetaşi.

Această măsură administrativă este necesară includerii Şcolii generale I-IV într-un proiect în cadrul Programului INTERREG-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia 2014-2020, proiectul ”Tinerii cercetaşi descoperă şi protejează natura”. Colaborarea cu partenerii sârbi este una fructuoasă în baza căruia vom dezvolta mai multe proiecte comune pe această linie de finanţare.

Voica Briceag

5,759 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.