Schiţa bugetului general consolidat pe 2017, în viziunea PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezetat miercuri într-o conferinţă de presă schiţa bugetului general consolidat pe 2017 în viziunea PSD, precizând că acesta va fi prezentat Parlamentului în cel mult 10 zile de la formarea noului executiv.
page_00001
Indicatorii avuţi în vedere de PSD la schiţa de buget pe 2017 vizează o creştere economică de 5,5%, un deficit bugetar de 2,7% din PIB şi o inflaţie medie anuală de 1,2%. Potrivit lui Dragnea, PSD are în vedere trei direcţii majore ale bugetului de stat pe 2017 – creşterea veniturilor populaţiei, investiţii în mai multe domenii şi reducerea taxelor.

page_00003
Social-democratul a trecut din nou în revistă promisiunile PSD de campanie – salariu minim de 1.450 de lei, salariu mediu de 3.100 de lei, punct de pensie de 1.000 de lei şi pensie minimă de 520 de lei.

Liderul PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, a susţinut că:

aladin-georgescu

” prin creşterea veniturilor populaţiei PSD are în vedere creşterea salariului minim, creşterea salariilor din sistemul public, creşterea punctului de pensie şi a pensiei minime, creşterea burselor studenţeşti”, a spus din Mehedinţi, Aladin Georgescu, preşedintele PSD Mehedinţi.

A doua direcţie se materializează, în viziunea PSD, prin investiţii în economie, în educaţie, în infrastructură, în agricultură şi, de asemenea, prin crearea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

page_00015

A treia direcţie, referitoare la reducerea taxelor pentru mediul de afaceri şi populaţie, vizează eliminarea celor 102 taxe nefiscale deja aprobată de Parlament, reducerea impozitelor pe cifra de afaceri la 1% şi mărirea plafonului la microîntreprinderi la 500 de mii de euro.

page_00042
Dragnea a precizat că acest proiect de buget va fi prezentat Parlamentului în maximum zece zile de la formarea Guvernului, dacă PSD va face Executivul şi că Victor Ponta a lucrat la acest proiect.

Comandat de PSD Filiala Mehedinti, Executat de SC CARVO MIN MH MEDIA SRL, CUI AEP: 11160007

Voica Briceag

4,474 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.