Se anunță din nou temperaturi scăzute. Vremea în Mehedinți în următoarele zile

Astăzi, în zonele joase de relief va fi nebulozitate joasa in cea mai mare parte a intervalului si mai ales in Banat, Crisana, Transilvania si Oltenia, local va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura si trecator fulguieli. La munte si in dealurile subcarpatice cerul va fi variabil, cu unele innorari spre seara si in cursul noptii. Indeosebi in a doua parte a intervalului va ninge slab, local in regiunile estice si cu totul izolat in rest. Vantul va sufla slab si modeat, cu unele intensificari in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, precum si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, cu cele mai scazute valori in zonele cu ceata persistenta din centrul tarii, iar cele minime se vor situa, in general, intre -15 si -5 grade.

Thermometer in snow
Thermometer in snow

Joi, vremea se va raci si va fi ger, dimineata, indeosebi in nord si centru, iar noaptea in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse, in general, intre -7 si 2 grade, iar cele minime se vor situa intre -21 si -9 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali pana spre -26 de grade, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest, pana la -7…-6 grade. In nord-vestul, centrul teritoriului, precum si in zonele de deal si de munte cerul va fi variabil, iar in rest va prezenta innorari. Va mai ninge slab, pe arii restranse, indeosebi in regiunile sudice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului in Moldova, Dobrogea, estul Munteniei si pe crestele montane. In zonele joase, pe arii restranse, va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura, in primele ore, indeosebi in regiunile intracarpatice, iar noaptea si in rest.

Până în data de 28 ianuarie, temperaturile maxime vor fi în marea lor majoritate mai scăzute decât mediile climatologic specifice acestei perioade şi se vor situa, în medie, între -2 şi 0 grade, apoi acestea vor creşte uşor şi treptat, ajungând la o medie regională de 4…5 grade în ultimele două zile ale intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -8 şi -6 grade, exceptând noaptea de 27 spre 28 ianuarie, când vor coborî până la medii de -11 grade, dar şi ultimele două nopţi, când vor tinde spre o medie de -4 grade. În jurul datei de 26 ianuarie, pe spaţii restrânse vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe şi trecătoare va fi destul de redusă.

3,875 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.