Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier. Cetatea Severinului – 24-25 aprilie 2021

În municipiul Drobeta Turnu Severin are loc în perioada 24-25 aprilie festivalul medieval, ”Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu cu finanțare europeană implementat de primăria Drobeta Turnu Severin în parteneriat cu primăria Kladovo din Serbia și este finanțat în cadrul programului Interreg-IPA de cooperare transfrontalieră România – Serbia.

”𝑫𝒆𝒐𝒂𝒓𝒆𝒄𝒆 𝒏𝒆 𝒅𝒐𝒓𝒊𝒎 𝒄𝒂 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒂 𝒍𝒖𝒎𝒆𝒂 𝒔𝒂 𝒇𝒊𝒆 𝒊𝒏 𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕𝒂, 𝒗𝒐𝒎 𝒇𝒊 𝒑𝒓𝒆𝒛𝒆𝒏𝒕𝒊 𝒑𝒆 𝒇𝒂𝒄𝒆𝒃𝒐𝒐𝒌 𝒄𝒖 𝒍𝒊𝒗𝒆-𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒕𝒊𝒎𝒑𝒖𝒍 𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆𝒍𝒐𝒓„, au precizat organizatorii. Evenimentele vor avea loc la cetatea medievală a Severinului, iar accesul publicului va fi permis în limita a 30% din capacitate.

Vineri, 23 aprilie 2021, taberele vor prinde viață și vor da culoare și sens prin gazdele cu chip de istorie. Sâmbăta, acestea se vor deschide publicului, alături de o paletă largă de ateliere medievale: fierărie, ceramică, pielărie/tăbăcire, curelărie, bijuterie, producție de lumânări, tir cu arcul și multe alte surprize. Ziua va continua cu arome culinare medievale care vor face deliciul unei întreceri de zile mari care îi va scoate la iveală pe cei mai iscusiți bucătari, din cele patru zări, chiar și din ținuturi îndepărtate, au fost poftiți a se întrece în meșteșugul gătitului, spre a îmbogăți masa Banului de Severin, căci la ea vor sta oaspeți unul și unul: nobili de rang înalt și cavaleri vestiți, căpitani de oști și fețe bisericești. Ei se vor înfrupta, însoțiți de cântecele menestrelilor, până la ceas târziu, și îi vor răsplăti cu daruri scumpe pe cei mai destoinici dintre bucătari. Între timp, veți putea asista la adevărate pregătiri de lupte, întreceri calare, dar și lupte full contact. Seara va culmina cu două momente artistice susținute, cu mare și multă măiestrie, de Peregrinii și Amor Flammis. Duminică, 25 aprilie 2021, veți putea asista la o nouă serie de antrenamente, urmate îndeaproape de lupte la sol, dar și călare. Evenimentul se va încheia printr-o festivitate în care vor fi premiate cele mai bune chipuri istorice din perioada medievală.

3,466 total views, 3 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.