Ședință de îndată a Consiliului Local. Tema principală: lipsa căldurii

Primarul municipiului a convocat astăzi, într-o ședință de îndată, Consiliul Local  al municipiului Drobeta Turnu Severin. Tema principală a ședinței a fost lipsa căldurii din municipiu începând cu ziua de ieri. De la ședința de îndată au lipsit, din nou, consilierii PMP-UNPR. Pe ordinea de zi au fost două proiecte: proiect de hotărâre privind aprobarea strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a municipiului pentru perioada 2014-2020 – necesar accesării de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional și un proiect de hotărâre privind numirea temorară a membrilor Consiliului de Administrație la SECOM S.A..

dsc_0726

În plus, consilierii locali au solicitat Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică să pregătească pentru ședința ordinară de CL, care va avea loc săptămâna viitoare, o informare privind programul de achiziție a păcurii pentru întreaga perioadă a iernii: ”Severinenii trebue să știe că ieri au rămas fără păcură și este inadmisibil ce s-a întâmplat. Dacă tot urmează să aprobăm prețul gigacaloriei și valoarea subvenției, așteptăm să vină cu un plan în care să ne explice cum au de gând să funcționeze în această iarnă. Noi, ca și reprezentanți în Consiliul Local, nu este normal să nu știm ce se întâmplă. Ieri, SPAET-ul trebuia să dea un comunicat de presă ca să explice exact ceea ce s-a întâmplat dar nu au făcut-o, s-au ascuns după perdea. Nu mai vreau să fim în această situație, noi trebuie să știm exact programul de aprovizonare pe toată iarna pentru că dacă vom continua așa, să fim nevoiți să încălzim din nou apa de la 18 grade la 90 grade, consumul de păcură o să crească și nu o să ne ajungă.” a precizat Virgil Popescu, consilier local PNL

dsc_0721

Astfel căldura ar fi fost oprită ieri din cauza că  nu a fost plătită la timp factura pentru păcură și aceasta a ajuns cu întârziere:”Căldura nu s-a oprit pentru că nu au mai fost bani ci pentru că nu a fost plătită păcura la timp, banii fiind în contul primăriei”, a ținut să menționeze consilierul local Alin Budulan.

Pe lângă un plan de aprovizionare cu combustibil, consilierii au căzut de acord să solicite de la SPAET și o listă cu datornicii de anul trecut, persoane juridice: ”Am înțeles că există niște persoane juridice care nu și-au plătit și am înțeles că Spitalul Județean este unul dintre neplătitorii agentului termic. Dacă tot au venit bani la rectificarea bugetară, să facă bine să plătească pentru că dacă se obișnuiesc să nu plătească,  nu vor plăti nici iarna aceasta.” a adăugat Virgil Popescu.

dsc_0732

 

5,839 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.