Serbările cetății medievale a Severinului! Au loc în perioada 13-14 octombrie!

Severinenii sunt invitați să redescopere viața demult uitată a cetății medievale a Severinului. Menestreli din alte timpuri vor spune din nou povestea uitată, iar severinenii sunt invitați să redescopere parfumul unei epoci apuse. Arta tradițională se va împleti cu istoria recentă, căci timpul este cel care țese poveștile poporului. Prima ediție a zilelor cetății medievale are loc în perioada 13-14 octombrie.

Parfumul vremurilor de altă dată și a unei epoci când timpul avea altă valoare, revin pentru a reda măreția acelor vremuri cetății medievale a Severinului. Povestea fortăreței Severinului revine în actualitate prin organizarea primei ediții a ”Zilelor cetății medievale”. Și cum istoria se scrie neîncetat, vremurile de glorie ale cetății au revenit, iar vremurile de altă dată sunt readuse în atenția publică prin organizarea evenimentelui ”Vremurile noi ale cetății”:

 ”Suntem în plin prces de organizare. Agenda este încărcată, și confirmată astăzi total, Elementele de noutate sunt prezența cetăților invitate- cetatea Făgărașului, castelul Corvinilor și Muzeul Olteniei care vor avea standuri proprii de prezentare. Vom avea standul meșteșurilro de altă dată: olărit, pielărit și ceramică de Horezu. Se vor face demonstrații pe loc, iar obiectele lucrate vor fi donate copiilor”Mihaela Dobrea Mirea , şef serviciu direcţia de patrimoniu cultural. Scut pentru păstrarea vie a flacărei credinței ortodoxe, biserica cetății medievale redevine altar pios, unde preoții vor reveni pentru o slujbă specială. Și cum timpul întoarce neîncetat paginile istoriei, iar tradiționalul modernul merg mână în mână, prima ediție a cetății medievale a Severinului se va încheia cu un concert de muzică de cameră susținut de corul Preludiu dirijat de Voicu Enăchescu.

 

 

Voica Briceag

3,200 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.