Situație epidemiologică în Mehedinți! Vezi aici acțiunile organizate de prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel 

Situație epidemiologică în Mehedinți! Vezi aici acțiunile organizate de prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel 

În judeţul Mehedinți, se află în carantină instituționalizată 130 de persoane (din care 18 persoane au intrat și 12 persoane au ieșit în ultimele 24 ore), iar în izolare la domiciliu 1.497 persoane (din care 223 persoane au intrat și 12 persoane au ieșit în ultimele 24 ore).
Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a avut o întâlnire în cursul zilei de 23 martie a.c. cu managerul și alți reprezentanți din conducerea Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin și ai Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, unde s-au discutat măsurile care au fost întreprinse pentru un posibil aflux mare de persoane infectate cu coronavirus.
În data de 23 martie a.c polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au verificat 1.188 persoane aflate în izolare la domiciliu și au aplicat 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea măsurii de autoizolare în valoare de 5.000 lei. De asemenea polițiștii au verificat 36 de agenți economici. În cadrul acestor acțiuni au fost angrenați peste 270 de polițiști.
În urma acțiunilor desfășurate în intervalul orar 22.00- 06.00, pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanță Militară Nr. 2/2020, la nivelul județului Mehedinți au fost aplicate 48 sancțiuni contravenționale în valoare de 119.200 lei.
Jandarmii au efectuat misiuni de însoțire transporturi (9 auto cu 36 de persoane) și au luat măsuri de protecție și ordine publică la centrele de carantină din județ.
Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat două misiuni de decontaminare a două ambulanțe aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți.
În cursul zilei de 23 martie a.c., Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a verificat 126 de locații, unde se află 321 persoane în izolare voluntară la domiciliu. De asemenea, au asigurat măsuri de protecție la 2 centre de carantină și la Spitalul Județean de Urgență. Totodată, s-au deplasat împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) la 3 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, care au solicitat alimente. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 17 echipaje de poliție locală, dintre care 14 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.
În intervalul orar 19.00 – 22.00, au fost desfășurate misiuni de avertizare sonoră a populației.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul Telverde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică exclusiv pentru informarea cetățenilor.

sursa: comunicat de presă D.S.P. Mehedinți

1,645 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.