Strada nu este scrumiera ta! Amenzi uriașe pentru cei care aruncă chiștoacele pe stradă

Strada nu este scrumiera ta! Amenzi uriașe pentru cei care aruncă chiștoacele pe stradă

Înainte să arunce pe jos ambalaje, chiştoace şi alte resturi, cei care sunt certaţi cu bunul simţ şi evită coşurile de gunoi ar trebui să ia în calcul că pot fi amendaţi cu până la 2.500 de lei.  Poliţiștii locali din Drobeta Turnu Severin au amendat deja zeci de persoane pentru gunoiul aruncat pe stradă, inclusiv chiştoace:

”Murdărirea sub orice formă a domeniului public sau privat al municipiului Drobeta Turnu Severin se sancționează în conformitate cu hotărârea de consiliu local nr.220/2011 cu amendă în cuantum de 1500 lei la 2500 lei”, a declarat Luria Mărțuică, purtător de cuvânt Poliția Locală Dr. Tr. Severin.

Pe de altă parte și șoferii care confundă strada cu scrumiera trebuie să știe că dacă sunt prinși de polițiști, riscă amenzi uriașe care pot ajunge până la 2.900 lei. Aceste sancțiuni se aplică nu doar pentru aruncarea chiștoacelor pe geamul mașinii, ci și pentru aruncarea oricărui rest menajer din mașină direct în stradă:

„9-20. Nu sunt ore, sunt doar puncte amendă pentru aruncarea chiştoacelor pe jos. Dacă tu arunci pe jos, şi alţii vor arunca. Ai scrumieră? Foloseşte-o! Strada nu este o scrumieră! O campanie la care ne-am alăturat şi noi în acest an”, a avertizat Poliţia Română pe Pagina de Facebook.

 

Voica Briceag

890 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.