Strada Walter Mărăcineanu din Drobeta Turnu Severin, asfaltare după 40 de ani

Anul 2018 aduce un angajament asumat și îndeplinit de executivul primăriei severinene. Este vorba despre demararea proiectului pentru asfaltarea străzii Walter Mărăcineanu din Drobeta Turnu Severin. Pe tronsonul cuprins între Splai Mihai Viteazu și intersecția cu centura Severinului a fost turnat covor asfaltic.

Zona era un adevărat coșmar deopotrivă pentru șoferi, dar în special pentru cei care locuiau aici. Oamenii stăteau vara cu geamurile închise din cauza prafului care se ridica după mașini, iar șoferii de taxi refuzau cursele în acest cartier din cauza gropilor din asfalt în care își distrugeau mașinile. Acum, când aproape toată lumea își pierduse speranța, asfaltul a ajuns și pe această stradă, iar proiectul de modernizare al cartierului este abia la început:

”Din cauza prafului nu puteam deschise geamurile vara. Rufele le uscam în casă, tot din cauza faptului că se punea praful pe ele. Acum e bine. Nu credeam că mai trăiesc să apuc să văd strada asta asfaltată”  a precizat un localnic. Să mergi pe Walter Mărăcineanu era o aventură până și pentru cei care mergeau cu bicicleta, asta ca să nu mai vorbim despre cei care își distrugeau mașinile pe acest tronson de drum:

”Se circula extraordinar de greu, în special când ploua. Mergeam aproape lunar cu mașinile în service din cauza drumului distrus. Și acum mai sunt multe de făcut aici, în special în privința trotuarelor, dar este un început,” a declarat pentru descoperamehedinti.ro un bărbat care locuiește aici. Turnarea covorului asfaltic este doar începutul căci, municipalitatea are în vedere continuarea proiectului de modernizare a acestei zone. Anul trecut aici a fost extinsă rețeaua de apă și canal, iar în curând aici se va extinde și rețeaua de gaze naturale. Cartierul Walter Mărăcineanu a cunoscut în ultima perioadă o dezvoltare rapidă, iar aici s-a dezvoltat un adevărat cartier rezidențial.

 

 

Voica Briceag

8,102 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.