Sute de polițiști vor acţiona în zona școlilor din judeţul Mehedinți în prima zi a anului școlar

Prima zi de școală va transforma traficul rutier din Drobeta Turnu Severin în unul infernal. Se va circula cel mai probabil bară la bară din cauza numărului mare de mașini de pe străzi, dar şi a unor lucrări de reparații care se execută pe bulevardul Tudor Vladimirescu, cea mai tranzitată arteră din oraș. Polițiștii de la Rutieră, dar și cei de la Poliția Locală se vor plasa strategic în punctele cele mai fierbinți ale orașului și vor acționa pentru fluidizarea traficului. De departe cele mai mari probleme vor fi în zona străzii Orly la intersecția cu bulevardul Revoluției, acest lucru din cauza că în zonă sunt mai multe unități școlare:

”Luni, 10 septembrie a.c., aproximativ 200 de poliţişti mehedințeni vor acţiona în sistem integrat, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. Cei  aproximativ 170 de poliţişti de ordine publică, 25 de poliţişti de la rutieră şi 2 polițiști de la prevenire, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Mehedinți, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.  Efectivele sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ” se arată într-un comunicat remis redacției de IPJ Mehedinți.

Polițiștii le recomandă șoferilor să nu staționeze în fața școlilor, mai ales în zonele cu lucrări, pentru că se vor forma blocaje. Pentru severinenii care nu stau departe de școli, o opțiune este să își lase mașinile acasă în prima zi de școală.

 

Voica Briceag

3,770 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.