Sute de severineni, la coadă ca pe vremea lui Ceauşescu. Oamenii aşteaptă în faţa APM depunerea dosarelor pentru Casa Verde 2016

Situaţie ca pe vremea lui Ceauşescu la Drobeta Turnu Severin unde câteva sute de severineni s-au aşezat la rând în faţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului pentru a fi primii care vor depune cereri pe programul Casa Verde 2016. Mulţi dintre ei s-au prezentat la sediul agenţiei încă de vineri şi s-au aşezat la rând pentru a fi siguri că vor depune dosarele printre primii. Oamenii au stat ore şi zile la rând în frig şi s-au rotit la codă cu membrii  familiei pentru a nu pierde locul în faţă. Un scandal întreg a izbucnit însă când oamenii au aflat că în Mehedinţi sunt fonduri pentru aprobarea a doar 130 de dosare, iar la rând erau peste 200 de oameni. De aici a pornit tărăboiul căci oamenii au început să se numere şi să se treacă pe liste ca la armată astfel încât în faţă să nu se strecoare vreun pilos.

ingramadeala-la-casa-verde

Aceste cozi nu s-ar fi format dacă programul nu ar fi mers pe principiul ”primul venit, primul servit”, iar dosarele ar fi fost evaluate.

CASA VERDE 2016. Reprezentnaţii ministerului mediului au anunţat că pentru anul 2016 programul Casa Verde are o alocare de  94 de milioane de lei dintre care 60 de milioane sunt destinate populației.

Echipamentele fianțate prin Program sunt:

– până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
– până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;

Voica Briceag

3,846 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.