Târgul meşteşugarilor, la final

În perioada 3-5 decembrie meşteşugari din toate judeţele Olteniei, dar şi din Republica Serbia şi-au expus produsele tradiţionale în cadrul primei ediţii a „Târgului meşteşteşugarilor”.  Evenimentul a fost organizat de Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi Asociaţia Bistro Cultural Drobeta şi s-a bucurat de o largă participare atât din partea severinenilor, cât şi din partea meşteşugarilor.

IMG_0086

Din comuna Şişeşti, satul Noapteşa, produsele de lut au prins viaţă pe loc la roata olarului, adusă în incinta Severin Shopping Center de meşteşugari.”Am învăţat meserie de la bunicul meu, dar obiceiul acesta mi-e teamă că se va pierde. În sat mai suntem doar 15 meşteri olari.”, a precizat un meşter olar venit din satulş Noapteşa pentru a-şi expune la vânzare produsele ceramice.

roata olarului

Evenimentul a fost organizat de către reprezentanţii Muzeului Regiunii Porţilor de Fier şi Asociaţia Bistro Cultural Drobeta şi face parte dintr-un program mai amplu finanţat de către Uniunea Europeană şi prin intermediul căruia s-au creat peste 40 de locuri de muncă. Proiectul s-a derulat în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Consiliere şi Sprijin, condusă de profesorul, Vasile Deac.  Evenimentul a mai cuprins şi o lansare de carte. Este vorba despre volumul  „Reprezentări antropomorfe în perioada neolitică şi eneolitică” al muzeografului, Marian Neagoe.

IMG_0074

Evenimentul a fost întregit şi de un spectacol de muzică populară susţinut de ansamblul Oltenaşi şi Oltencuţe al Palatului Copiilor şi al solistei Liliana Buncianu:

IMG_0083

La final toţi cei prezenţi au avut posibilitatea să deguste preparate culinare tradiţionale. Reprezentanţii Bistro Cultural Drobeta au pregătit câteva sute de sarmale cu mămăliguţă, dar şi zeci de platouri de pomana porcului.

IMG_0088

4,377 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.