Termocentrala de la Halânga a fost repornită, iar furnizarea agentului termic a început

Termocentrala de la Halânga a fost repornită, iar caloriferele severinenilor au început să se încălzească. Reţeaua de agent termic primar a fost încărcată, iar miercuri dimineaţă temperatura va ajunge la parametrii normali. Furnizarea efectivă a căldurii din punctele termice va începe miercuri după-amiază, odată cu ora 17.00:

„În această după-amiază, începând cu ora 17.00 vom furniza de la punctele termice căldură către apartamente. La început va fi căldură doar în partea de nord a oraşului, iar mai apoi va ajunge în tot oraşul,” a dat asigurări ferme Constantin Săceanu, director S.PA.E.T.

Repornirea termocentralei de la Halânga şi frunizarea agentului termic odată cu data de 1 noiembrie a fost un angajament pe care executivul primăriei şi l-a asumat şi de care a reuşit să se ţină. Se evită astfel situaţia apărută iarna trecută atunci când, furnizarea căldurii s-a făcut cu întârziere, din cauza problemelor legate pe de o parte de finanţare, iar pe de altă parte de neîndeplinirea angajamentului asumat de reprezentanţii Alfa Ground Solutions în ceea ce priveşte construcţia unui nou modul termic pentru oraş:

„Mâine dimineaţă (n.r. 2 noiembrie) va începe furnizarea agentului termic şi către şcoli şi spitale. Suntem în parametrii pe care ni i-am propus, sperăm să nu mai apară probleme majore în ceea ce privşte frunizarea căldurii din cauza avariilor, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Reţeaua este veche, noi pe timpul verii am executat mai multe lucrări de întreţinere astfel încât să nu mai avem probleme,” a precizart Marius Screciu, primarul Severinului.

Pe de altă parte, în oraş sunt mai multe asociaţii care nu au semnat contractul de furnizare a agentului termic. În aceste zile se duc negocieri astfel încât să nu existe asociaţii care să nu fie în situaţia de anu primi căldură din cauza datoriilor:

„Căldura va trebui plătită aşa cum se plătşte curentul electric şi telefonia mobilă. Noi nu avem bani să funcţionăm decât dacă încasăm de la populaţie. Am pornit furnizarea agentului termic, funcţionăm fără niciun fel de probleme în luna noiembrie şi începutul lunii decembrie, apoi avem nevoie de încasări. Dacă nu încasăm riscăm să închidem căldura,” a mai declarat Constantin Săceanu, director S.PA.E.T.

Municipalitatea din Drobeta Turnu Severin susţine plata gigacaloriei consumată de populaţie, astfel încât oamenii să plătească gigacaloria la acelaşi preţ ca şi anii trecuţi. Astfel, este al treilea an consecutiv în care populaţia plăteşte 250 lei per gigacalorie, iar municipalitatea oferă o subvenţie de peste 200 lei per gigacalorie. Concret, se plăteşte lunar 212,50 lei-Gcal cu TVA pe secundar şi 130,88 lei-Gcal cu TVA pe primar.

Voica Briceag

13,271 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.