Timbrul de mediu, eliminat de la 1 februarie. Vezi aici ce măsuri de fluidizare propune S.P.C.R.P.C.I.V. Mehedinţi

Eliminarea timbrului de mediu începând cu data de 1 februarie va duce la creşterea puternică a numărului persoanelor care vor veni să-şi înmatriculeze automobilul şi implicit la aglomerarea sediilor direcţiilor de înmatriculare. 

timbru-mediu

Eliminarea timbrului de mediu, îi bucură pe cei care vor să-şi cumpere o maşină, dar nu au bani de una nouă. Renunţarea la această taxă va avea însă şi efecte negative, spun analiştii. Adică va creşte numărul maşinilor vechi înmatriculate, iar guvernul caută deja soluţii pentru a înlocui această taxă. Reprezentanţii serviciului de înmatriculări Mehedinţi se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de solicitări pentru înmatriculare:

nache dorinel

„Începând cu data de 1 februarie intră în vigoare legea prin care se elimină timbrul de mediu pentru autovehicule, taxele aferente examinării în vederea obţinerii permisului de conducere, taxele de înmatriculare şi de autorizare provizorie pentru circulaţie. Având în vedere că în perioada următoare ne aşteptăm la un număr mare de cereri, privind înmatricularea vehiculelor, informăm cetăţenii că această lege produce efecte pentru viitor, şi rugăm totodată ca cei care nu au neapărat o urgenţă să se prezinte la serviciul nostru pe parcusrsul perioadelor următoare. Programul de lucru cu publicul va fi adaptat nevoilor cetăţenilor, motiv pentru care rugăm pe aceştia să se prezinte şi în a doua parte a zilei pentru depunerea cererilor„,  a precizat pentru descoperamehedinti.ro, Insp. Şef adjunct Dorinel NACHE, S.P.C.R.P.C.I.V. Mehedinţi

Taxele pentru certificatul de înmatriculare (37 lei), pentru autorizația provizorie (13 lei) și pentru permisul de conducere (68 lei) pot fi achitate și la ghișeele trezoreriei din cadrul sediilor A.N.A.F, pentru a micșora timpul de așteptare la sediul S.P.C.R.P.C.I.V. Soferii nu mai sunt nevoiti sa achite taxa de inmatriculare, taxa pentru numere rosii sau pentru obtinere permis de conducere. În schimb, taxele de la Registrul Auto Român rămân aceleaşi, dar şi pentru eliberarea plăcuţelor de înmatriculare.

Voica Briceag

7,728 total views, 5 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.