Trei mehedințeni sunt cercetați pentru furt de energie electrică

În cadrul unei acțiuni comune desfășurată marti, 17 ianuarie,  pe linia prevenirii  și combaterii racordărilor ilegale la rețeaua de distribuție a energiei electrice, au  fost depistate trei persoane care sustrăgeau energie, prin folosirea unor instalații improvizate. Jandarmii, împreună cu specialiștii din cadrul societății Distribuție Energie Oltenia au identificat în comuna Punghina, sat Recea, un barbat și două femei  care foloseau  instalații clandestine artizanale conectate direct la rețea, fără ca energia electrică să fie contorizată de către furnizor.

        În cauză au fost întocmite actele de sesizare, cu privire la  faptele de  ,,furt de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.”  Documentele au fost înaintate organelor competente în vederea continuării cercetărilor.

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare În baza articolului 228 din Codul Penal și a Legii nr. 123/2012 „Legea energiei electrice”, menționăm: “(1) Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

4,046 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.