Trupa Phoenix, concert extraordinar la Severin. Află aici când va avea loc concertul

Una dintre cele mai mari legende ale muzicii rock românești, o trupă care a marcat profund peisajul muzical românesc, trupa Phoenix, condusă de Nicu Covaci, va susține un concert extraordinar la Drobeta Turnu Severin, vineri pe 21 aprilie, începând cu ora 22.00. Evenimentul este susținut de Palatul Culturii Teodor Costescu și primăria Drobeta Turnu Severin.

nicu covaci

Trupa Phoenix cântă pentru prima dată la Drobeta Turnu Severin, iar de județul Mehedinți se leagă drumul spre libertate și fuga de regimul comunist instaurat de Nicolae Ceaușescu, vama Porțile de Fier I fiind locul de ieșire din țară.

Plecarea „phoenix-ilor” către Germania, în camionul lui Nicu Covaci şi al unui prieten german, s-a petrecut noaptea, în ascunzişul boxelor de concert ale lui Covaci. Difuzoarele boxelor fuseseră scoase, iar boxele fuseseră pregătite cu pânze negre în spatele găurilor de emisie, în caz că grănicerii s-ar fi uitat cu lanterna în ele. Camionul Phoenix a pornit spre graniţa cu Serbia, către ieşirea de la Drobeta Turnu Severin, a povestit pentru gândul.info, Ioji Kappl, membru al trupei.

phoenix

Ajunşi în Iugoslavia, deşi scăpaseră de partea cea mai grea – graniţa românească – muzicienii au fost nevoiţi să rămână tot ascunşi în boxe, pentru că la vremea respectivă sârbii aveau înţelegere cu românii să întoarcă fugarii prinşi, în România.

Phoenixul a devenit o legendă cu mulți ani în urmă, atunci când rockul în România era ceva ce greu puteai asculta și a dăinuit și trăit peste ani, în inimile rockerilor români.

Phoenix reprezintă un simbol al unor ani, ai unei generații care își găsea descătușarea în muzica celor de la Phoenix dar și a altora ca ei.

Înființată în 1962, legendara trupă timișoreană va interpreta pe scena amplasată în parcarea Severin Shopping Center piesele care i-au adus faima, titluri precum: „Fată Verde”, „Andrii Popa”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica țiganiadă”, „În umbra marelui urs” sau „Nunta”. Concertul Phoenix va avea loc în parcarea Severin Shopping Center cu ocazia evenimentelor dedicate Zilelor Severinului.

Voica Briceag

7,596 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.