Un nou regulament privind parcarea în Turnu Severin. Află de aici cum poți închiria un loc de parcare

Executivul primăriei Drobeta Turnu Severin se inspiră din experiența altor municipii care s-au implicat și au dorit să rezolve situația parcărilor de lângă locuințele cetățenilor, dar și din zonele aglomerate ale orașului. Așa că, de luna viitoare va intra în vigoare un nou regulament cu privire la parcările în zona centrală și în zonele rezidențiale care va permite închirierea locurilor de parcare de la bloc, dar care prevede și plata unei taxe pentru parcarea în zona centrală.

De ani de zile, severinenii se „luptă“ să ocupe un loc de parcare la blocul în care locuiesc. Fiecare parchează unde nimerește, iar dacă ajungi seara mai târziu acasă, cu siguranță găsești ocupat locul în care parcai mașina de ani de zile. Nu puține sunt situațiile în care vecinii se ceartă pentru un loc de parcare, ajungând uneori până la plângeri penale. Primăria s-a limitat doar să amenajeze unele parcări dintre blocuri, dar situația nu a rezolvat problemele locatarilor cu parcatul mașinilor. Unii cetățeni au cerut municipalității, de-a lungul timpului, să le închirieze sau să le concesioneze parcarea de la bloc, dar s-au lovit de-a lungul anilor de un refuz categoric. Lucrurile se vor schimba însă de luna viitoare, iar orice severinean va avea posibilitatea contra unei taxe anuale de 150 lei să închirieze un loc de parcare:

”Vrem ca începând de luna viitoare, dacă un cetățean dorește să închirieze un loc de parcare la bloc, să aibă posibilitatea să facă acest lucru în intervalul orar 17:00-07:00, contra unei taxe anuale de 150 lei. Această măsură nu va îngrădi drepturile celor care nu vor dori să închirieze un loc de parcare, se referă doar la cei care vor dori să închirieze locul de parcare, având în vedere că am avut foarte multe cereri de la cetățeni și de la asociațiilor de locatari în sensul acesta” a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

În Drobeta Turnu Severin sunt înmatriculate peste 40.000 de autoturisme, raportat la un număr de locuitori stabil care nu depășește cifra de 80.000. Aglomerația de mașini se vede cel mai clar în zona centrală, căci orașul este sufocat de zecile de mașini parcate și staționate cu orele în centru. Regulile de parcare se vor schimba însă și în zona centrală, unde se va plăti o taxă pe ora de staționare:

”Începând de luna viitoare se va plăti o taxă de doi lei pe oră. Dorim astfel să decongestionăm traficul în zona centrală, să obligăm angajații-și ai primăriei și ai altor instituții care își au sediul în zona centrală- să nu își mai parcheze mașinile în centru pentru că cine are nevoie să ajungă la aceste instituții nu are cum din cauza mașinilor angajaților instituțiilor,” a mai adăugat primarul Marius Screciu.

Că orașul este un oraș aglomerat o știe și o vede toată lumea. Taxa de parcare nu pare să fie pe placul tuturor, iar părerile sunt împărțite și pro și contra. Severinenii trebuie să fie proprietari pe apartamentul din acel bloc și pe mașina pentru care solicită loc de parcare. Ei au dreptul la un singur loc de parcare, iar dacă mai rămân alte locuri neocupate, atunci pot să mai ceară și un al doilea loc de parcare. În caz că vor fi cereri mai multe se va licita pentru locurile de parcare.

 

Voica Briceag

 

30,093 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.