Un scurt circuit la instalaţia electrică, cauza incendiului care a mistuit biserica de la Livezile

Biserica din satul Livezile a fost mistuită de flăcări chiar în ziua Sfinţilor Trei Ierarhi. Din fericire, nu au existat victime omeneşti, dar pagubele materiale sunt semnificative. Popmpierii au descoperit că incendiul s-a propagat de la un scurtcircuit de la reţeaua electrică şi a cuprins cu repeziciune întregul locaş de cult.

biserica livezile

După Slujba de Liturghie, încheiată la orele 10.50, părintele paroh Marian Turea împreună cu câţiva credincioşi se aflau în camera de la clopotniţă de lângă biserică. În jurul orei 11.45 la preot a venit un vecin de lângă biserică, dar nu a semnalat nimic, însă în jurul orei 12:05 minute, ieşind din camera clopotniţei, săteanul a observat flăcări şi fum în biserică şi l-a anunţat imediat pe părintele Marian. Imediat s-a apelat 112 şi a fost anunţat incendiul.

După aceasta, în cel mai scurt timp preotul, împreună cu un credincios apropiat, a reuşit să salveze Sfântele Evanghelii (2), sfântul antimis, sfântul disc, sfântul potir şi sfântul chivot, însă doar atât s-a putut face. În 15-20 de minute au ajuns şi pompierii, însă flăcările cuprinseseră deja turla. Fiind o biserică veche, de la 1870, focul s-a propagat imediat. Intervenţia pompierilor a durat de la 12.30 până la ora 21.00. Întrucât focul nu a fost stins în întregime a fost necesar să fie demolaţi pereţii laterali. Cei avizaţi au putut să constate cauza incendiului, un scurt circuit la instalaţia electrică. Biserica nu era monument istoric.

Voica Briceag

3,446 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.