Vezi aici ce evenimente se vor organiza la Drobeta Turnu Severin pentru a marca Centenarul Marii Uniri

Pregătirile pentru organizarea evenimentelor menite să marcheze la Drobeta Turnu Severin împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire sunt pe ultima sută de metri. Urmează patru zile de festivități în cadrul cărora, evenimentele pregătite vor fi pentru toate gusturile. Veta Biriș și Daniela Condurache vin la Drobeta Turnu Severin pentru un spectacol de gală în cadrul căruia cântecul patriotic va readuce în amintirea tuturor trecutul glorios și jertfa supremă a celor care au făcut posibil momentul Marii Uniri de la 1918. Totul în cadrul unie eveniment, marca primăria Drobeta Turnu Severin:

”Îi așteptăm pe severineni să se alăture evenimentelor pe care le vom organiza pentru a serba împreun Centenarul Marii Uniri. Aceste evenimente vor debuta pe 29 noiembrie cu un spectacol de gală în cadrul căruia cap de afiș vor fi solistele Veta Biriș, Daniela Condurache și Niculina Stoican. Iluminatul festiv va fi pornit în seara zilei de 30 de noiembrie atunci când va avea loc și retragerea cu torțe. Urmează apoi pe 1 decembrie depunerea de coroane, parada militară, iar de la ora 11:30, în zona centrală a orașului (n.r. bulevardul Carol I) avem pregătite porții de fasole și vin fiert pentru toți participanții. Îi așteptăm pe severineni să participe la aceste evenimente în număr cât mai mare”, a spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.  Primăria Drobeta Turnu Severin, prin Palatul Culturii Teodor Costescu sunt principalii organizatori ai acestor evenimente care vor debuta pe 29 noiembrie.

Urmează apoi un nou moment festiv în seara zile de 30 noiembrie, atunci când va fi pornit și iluminatul public de sărbători, eveniment urmat de noi concerte, iar mai apoi urmează pe 1 decembrie, noi evenimente care vor include depunere de coroane la mormântul eroilor, paradă militară și nelipsita fasole împărțită celor care vor veni să petreacă ziua națională în zona centrală a orașului.

 

Voica Briceag

4,809 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.