Vineri 1 septembrie, debutează a doua ediţie a Festivalului Medieval al cetăţii Severinului. Vezi programul complet

Locuitorii cetăţii Severinului sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la o nouă ediţie a festivalului medieval al Cetăţii Severinului. Atmosfera medievală va fi reînviată, iar între zidurile cetăţii se va trăi timp de trei zile în stil medieval. Redescoperiţi aşadar, tradiţii din negura timpurilor şi retrăiţi momentele unei perioade din alte timpuri.

Deschiderea oficială a evenimentelor va fi vineri, la ora 21.00 atunci când vor fi prezentate trupele participante la eveniment.

Cavaleri şi domniţe vă vor îndruma paşii prin negura timpului într-un veritabil arc peste timp pentru a nu uita că suntem cu toţii mândri locuitori ai cetăţii.

În premieră, vom avea parte şi de o demonstraţie de echitaţie în cetate, iar cei care vor prezenta istoria interacţiunii om-cal de-a lungul istoriei vor fi membrii clublui de echitaţie Transilvania.

Vor fi duse din nou lupte pentru apărarea cetăţii, iar victoria va fi sărbătorită prin dans şi muzică.

La lăsarea serii, dansatorii de la Order of Phoenix vor îmblânzi focul şi vor face o demonstraţie de jonlgerii cu focul.

În evenimente sunt aştepaţi să se înscrie toţi participanţi, căci au fost pregătite jocuri medievale pentru toate vârstele.

„Pe parcursul manifestărilor, în evenimente vor fi angrenaţi peste 140 de actori medievali. Anul acesta ne bucurăm şi de participare internaţională, iar la eveniment avem participanţi din Bulgaria și Serbia. Festivalul medieval al cetăţii Severinului este printre puţinele festivaluri autentice din țară care respectă istoria 100%. Vor fi surprize faţă de anul trecut: şcoală de echitaţie, bucătărie medievală, jocuri pentru copii și adulți, dar şi multe alet surprize care vor fi descoperite de participanţi la faţa locului. La eveniment şi-au anunţat participarea şi turiști din afara țării, lucur care nu poate decât să ne bucure. Așteptam cât mai mulți oameni să participe, la eveniment unic în arealul Mehedinţiului” a declarat pentru descoperamehedinti.ro, Daniel Cîrjan, viceprimarul Severinului.

 

Voica Briceag

 

3,644 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.