Zilele cooperării europene, la final

În perioada 21-23 septembrie la Drobeta Turnu Severin s-au derulat Zilele Cooperării Europene. În cadrul evenimentelor organizate de reprezentanţii Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia cu sediul în Timişoara şi cu sprijinul primăriei Drobeta Tunru Severin şi al consiliului judeţean Mehedinţi, a fost organizată o conferinţă de deschidere şi de prezentare a principalele obiective ale proiectul „Ziua cooperării euroepene”. A urmat apoi o expoziţie de fotografie la care invitaţi au fost principalii beneficiari ai programelor de cooperare tranfrontalieră pe programul de vecinătate România Serbia din cele două ţări, iar seara la pădurea Crihala a avut loc un spectacol de muzică uşoară susţinut de trupe din România şi din Serbia.

dsc_9960

Invitatul special al evenimentului organizat de BRCT Timişoara a fost magicianul Cubix:

dsc_9989

dar şi elevi ai Palatului Copiilor din Drobeta Turnu Severin:

dsc_9982

Evenimentul se încadrează în inițiativa de comunicare derulată în toate țările Uniunii Europene și țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, pentru promovarea colaborării dintre comunitățile locale din zonele de graniță.

dsc_9982

Pentru anul 2016 a fost ales Municipiul Drobeta Turnu Severin, deoarece este un oraș aflat la confluența culturală dintre români și sârbi, un veritabil pod cultural între România și Serbia.

dsc_0024

Primul eveniment de acest tip a fost organizat la Timișoara, iar umătoarele la Vârșeț (Serbia), Reșița și Veliko Gradiște (Serbia).

Voica Briceag

2,674 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.