Zilele Orşovei, la final! Evenimentul s-a încheiat cu un concert de excepţie al Mariei Ciobanu

Ediţia 2017 a Zilelor Orşovei s-a încheiat marţi seara cu un regal de muzică populară. Maria Ciobanu a susţinut un concert de excepţie la care au participat sute de mehedinţeni veniţi din mai multe localităţi ale judeţului, special pentru acest eveniment.

Peste o mie de localnici si turiști au participat la ZIUA MARINEI organizata la Orşova de către Primărie, Consiliul Local si Poliţia de Frontieră! Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național care a răsunat la Malul Dunării prin glasul Nicoletei Iancu! Un sobor de preoți a oficiat o slujbă de binecuvântare! Primarul Municipiului Orsova, Marius Stoica, a declarat că la Orşova se păstrează Tradițiile si obiceiurile marinărești, astfel ca întreaga comunitate a fost invitata să se înscrie ad-hoc la concursurile dedicate Zielei Marinei! Acesta l-a întâmpinat la țărm pe Neptun , Zeul Marilor si Fluviilor , care a fost adus din largul Dunariii de către navele Poliției de frontiera!

Echilibrul pe scondru pentru atingerea purcelusului, înotul in apele Dunării pentru prinderea rățuștelor, povestea miresei furate de pirați au făcut deliciul publicului! Concursurile marinărești precum trasul la parama , alergarea in saci, alergarea cu oul in lingura de lemn, s-au lăsat cu premii pentru turiștii care s-au înscris pe loc! Copiii s-au bucurat de pictura pe fata si baloane oferite de organizatori! Ziua Marinei s- a desfășurat anul acesta la pontonul Navei Danubius in fata Liceului de Marină !

Programul manifestărilor a inclus si activitati recreative pt copii!

Cu personaje din poveste, mascot, picturi pe faţă, baloane castele şi jocuri interactive! De asemenea au fost organizate şi expoziții de artă tradițională cu ţesători care au făcut demonstrații de țesut la război, dar si Meșteri Olari care i-au invitat pe copii şi tineri pe Roata Olarului pentru a lucra obiecte din lut!

Interpreți precum Zorica Savu, Roberta Crintea, Mariana Boţoacă , Dumitru Teleaga, Mariana Ganţu au încântat publicul numeros cu cele mai îndrăgite melodii din repertoriul Bănățean !

Voica Briceag

4,183 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.